top of page

ARHIVĂ

Bine ai venit! Nu stiu daca ceea ce cauti se gaseste aici. Citeste, inspira-te si mergi inapoi in viata ta. Daca nu-ti plac articolele mele, nu injura si nu-mi purta pica. Le-am scris cu dragoste, chiar daca tie nu-ti sunt de folos. Mergi in pace si iubire, calatorule!

Am să vă ofer spre lectură, paginile unei reviste ce se vrea, un jurnal al experienţelor de dincolo de simţuri. Fără a avea pretenţii artistice, mi-aş dori ca aceste rânduri să vă deschidă noi perspective asupra ideii de ‘’paranormal’’. Dacă reuşiti să trageţi şi ceva învăţăminte din ele, înseamnă că, scopul meu a fost atins.

În urma unui ‘’accident’’ soldat cu moarte clinică, am ajuns să posed -ceea ce se cheamă – capacităţi extranzoriale.
Este mărturia unui om care a cunoscut moartea clinică şi a început să aibă viziuni
Din ignorantă, mulţi oameni îmi atribuie "puteri" pe care nu le deţin şi au impresia că eu pot să fac sau să văd lucruri care să fie puse în lumină cu surle, trâmbiţe şi caracter demonstrativ! Greşit...
Pe surt: 2 iulie 2000 spitalul Caritas =moarte clinică (NDE-near death experience) = eu
În urma acestui episod, am dezvoltat ceea ce se cheama ESP(extrasenzory perception- percepţie extrasenzorială). Îmi este greu să vă explic...ce înseamnă asta! Pentru că, nici ştiinţa nu este capabilă să evaluze sau să cuantifice astfel de experiente. Uneori, am flash-uri (aşa cum vedeţi în filme), viziuni. Alteori, simt mirosuri. Mi se întâmplă să "simt" prezenţe. Aceste lucruri apar şi dispar spontan, fără vreo încrengatură logică între ele. Înclin să le încadrez ca având caracter izolat, deşi apar destul de des în peisajul vietţii mele cotidiene. De cele mai multe ori, sunt martori prietenii şi apropiaţii mei. Ceea ce studiez deocamdată, la nivel empiric , este încercarea de a declanşa "la comandă" aceste modalităţi extrasenzoriale de cunoaştere şi de a le pune în slujba celui care îmi cere ajutorul. Am ajutat la găsirea unor persoane pierdute, de exemplu. Dacă vă aşteptaţi să veniţi la mine şi să vă spun ce aţi mâncat aseara şi să vă explic viaţa în detaliu, vă spun simplu că nu pot face asta. Şi nu o poate face nimeni! Nu mai credeţi în impostorii care apar frecvent la televizor , atribuindu-şi "puteri" prin care pot tămădui sau "descânta" tot soiul de bazaconii.Dacă trecutul , prezentul şi viitorul ar fi atât de lesne la îndemâna mea, vă închipuiţi că viaţa nu ar mai avea niciun secret pentru mine şi aş avea o existenţă perfectă?!
Văd fragmente,frânturi, din viaţa mea şi a celorlalţi...
Uneori, atât de greu de descifrat sunt mesajele - imagini fugitive sau condstrucţii abstracte- încăt, îmi este teamă să le comunic celor din jur, nefiind convinsă că "decodific" corect mesajul primit. Este tot atât de adevărat că, modalităţile mele "extrasenzoriale" de cunoaştere au folosit în multe circumstanţe, multor oameni. Asta nu îmi dă dreptul să mă "erijez" în ceea ce nu pot fi şi nici sa-i încurajez pe naivii care vin la mine considerandu-mă un supraom. Sunt un om ca şi voi.Toţi deţinem aceste capacităţi în stare latenta. În anumite circumstanţe, ele se activează...şi putem trece dincolo de ceea ce cunoaştem deja.Tărâmul acesta, este extrem de sensibil şi la îndemâna şarlatanilor de tot felul. Priviţi cu reţinere şi precauţie atunci când cineva se oferă să vă "ghiceasca" viitorul. S-ar putea ca, în locul unor informaţii preţioase, să cumpăraţi o dezamăgire la supra-preţ, aşa cum a făcut protagonista întâmplării de mai jos.

Sunt sănătoasă mintal şi nu am mai multe tendinţe paranoiace decât oricare alt om obişnuit. O vreme, m-am luptat cu viziunile mele, încercând zadarnic să le alung. Am crezut că nu sunt altceva decât un lung şir de coincidenţe.Treptat, am început să introduc acest ‘’senzaţional‘’ şi ‘’neobişnuit’’ în viaţa cotidiană.
V-aţi gândit câte lucruri se pot ascunde în spatele realitaţii perceptibile? Sau cum ar fi viaţa noastră dacă, am putea accesa informaţii din viitor? De altfel, aflarea viitorului a fascinat omenirea încă din cele mai vechi timpuri, de la Nostradamus şi până în zilele noastre. Nu există om pe lumea asta care, să nu se fi întrebat, măcar o dată în viaţă, cum ar arăta viitorul...’’dacă”.. Am văzut şi am trăit multe experienţe în cei 10 ani de studiu empiric, într-un domeniu atât de controversat ca cel al parapsihologiei. Multe poveşti, unele cu adevărat cutremuratoare, au trecut pragul casei mele. Pe unele dintre ele, vi le împărtăşesc cu toată prudenţa şi obiectivitatea de care sunt capabilă, în paginile acestei reviste.

© 2023 by SAMANTA JONES

bottom of page